Οκτώβριος – Μήνας Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού

fashion targets breast cancerΟ Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως “Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού” στα πλαίσια μίας διεθνούς προσπάθειας για να καταπολεμηθεί η ασθένεια και να κατανοήσουν οι γυναίκες τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης αλλά και σωστής διάγνωσης της νόσου.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ένας από τους πιο συχνά εμφανιζόμενους γυναικείους καρκίνους και δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα κάποιο εμβόλιο, όπως για τον άλλο συχνό γυναικείο καρκίνο, αυτόν του τραχήλου της μήτρας. Παρόλα αυτά μπορεί να θεραπευτεί με μεγάλη επιτυχία αν γίνει έγκαιρη διάγνωση.

Θέλησα να αφιερώσω αυτή την ανάρτηση στο συγκεκριμένο θέμα και να σας δώσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ, γιατί είμαι ανάμεσα στις “τυχερές” που η έγκαιρη διάγνωση με έσωσε από τα χειρότερα. Γιατί περίπου πριν ενάμισι χρόνο ένας έλεγχος ρουτίνας με οδήγησε στο χειρουργείο με φόβο για τα χειρότερα. Το εύρημα ήταν σε προκαρκινικό στάδιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βιοψίας. Ήταν κάτι που σίγουρα θα εξελισσόταν σε καρκίνο αν δεν το είχα ανακαλύψει και αφαιρέσει έγκαιρα.

Η έγκαιρη πρόληψη λοιπόν έσωσε τη δική μου ζωή, γιατί λοιπόν να μη σώσει και τη δική σας???
Δεν είμαι γιατρός (μολονότι η μαμά μου ήθελε να με κάνει) και για το λόγο αυτό θα σας παραπέμψω στην ιστοσελίδα του δικού μου γιατρού Γιάννη Π. Φύσσα MD, PhD, Ειδικού Χειρουργού Μαστού – Μαστολόγου.

Εκεί θα βρείτε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι νέες γυναίκες για τον έλεγχο των μαστών τους;

Ποιοι είναι οι μύθοι και ποιες οι αλήθειες για τον καρκίνο του μαστού;

Γιατί ο προληπτικός έλεγχος του μαστού απαιτεί τα σωστά βήματα;

Γιατί πρέπει να απευθύνεστε σε ειδικό μαστολόγο;

Αν έχετε χρόνο φίλες μου εξερευνήστε την ιστοσελίδα αυτή όπου εκτός από τις δικές μου παραπομπές μπορεί να βρείτε και πολλά άλλα που τυχόν σας ενδιαφέρουν.

Γιατί για να είμαστε στυλάτες και καλοντυμένες πρέπει πρώτα από όλα να είμαστε υγιείς!!!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestFacebooktwittergoogle_pluspinterest

Ένα σχόλιο στο Οκτώβριος – Μήνας Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού

  1. Πίνγκμπακ: Αγαπημένα Οκτωβρίου | style rive gauche

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *